Сортери: Бренд - Viga Toys

Фільтри 1
Сортування
Обрати
Спочатку популярні
Спочатку акційні
Спочатку дешеві
Спочатку дорогі
За оцінкою
Спочатку велика знижка
14 товар(ів)

Сортери дитячі — корисна та захоплива іграшка

Сортери дитячі — це перші головоломки для малюків. Такі іграшки потрібні для того, щоб ваша дитина навчилася розрізняти форми, розміри предметів і додатково кольори. Суть гри достатньо проста — малюкові необхідно проштовхнути деталь в отвір, який підходить за формою. Яскраві складові набору привертають погляд дитини. Якщо деталь конкретної форми не проходить у вибрану виїмку, це викликає інтерес зрозуміти, куди ж підійде елемент.

Користь сортерів для найменших

Сортери для найменших — це не звичайна іграшка, а розвивальний аксесуар, що дозволяє пізнавати навколишній світ і навчає новому. Така іграшка корисна для найменших, бо:

  • знайомить з поняттями: однаковий і різний, великий і маленький, підходить і не підходить;
  • активує здібності малюка до порівняння, класифікації, сортування та аналізу, допомагає вибудовувати причинно-наслідкові зв'язки;
  • розвиває пам'ять — малюк запам'ятовує відповідність форм, тренування пам'яті ефективне завдяки одночасному залученню зору та дотику;
  • вчить розрізняти — дитина розпізнає фігури за розміром, формою та кольорами;
  • сприяє розвитку моторики рук, координації очі-руки, спритності, що згодом позитивно впливає на розумові здібності дитини;
  • вчить орієнтуватися у просторі;
  • тренують слух — якщо модель із музичними або звуковими ефектами — сприяє запам'ятовуванню звукових поєднань;
  • розвиває посидючість дитини, концентрацію уваги на чомусь одному, вміння доводити розпочате до кінця;
  • формує навички конструювання — з фігур набору можна складати найпростіші будови.

Виходячи з таких особливостей, можна відзначити, що сортери є важливим компонентом у розвитку найменших. Така іграшка особливо корисна і має бути в кожної дитини. Сортери підходять для самостійної гри малюка, батьки можуть влаштовувати міні-уроки зі своїми дітьми. При цьому за допомогою однієї іграшки можна влаштувати багато різних занять, які будуть спрямовані на розпізнавання:

  • кольорів;
  • форм;
  • розмірів;
  • фактур.

Навіть найбільш непосидючі дітки будуть зацікавлені в тому, щоб дослідити всі елементи сортера та перемогти в захопливій грі на відповідність.

Види сортерів для малюків

Інтернет-магазин Kidis пропонує великий асортимент сортерів. Різні форми, матеріали, деталі, функції — ви зможете обрати ідеальний варіант. Купити сортери можна для дітей різного віку, саме ця характеристика є основною для класифікації таких іграшок. Відповідно до цього показника можна назвати такі види.

  • 6-9 місяців. Головна особливість цих моделей полягає в тому, що вони створені з м'яких на дотик матеріалів. Таким чином гра точно буде безпечною та приємною.
  • 9 місяців — 1 рік. Для такого віку чудово підійдуть сортери у вигляді іграшки-каталки або якогось звірятка (краще обрати те, що подобається малюку). Визначається і кількість деталей чи фігур — їх має бути небагато (загалом близько 5), а їхній розмір — щонайменше 5 сантиметрів. Це дозволить дитині зосередитись на успішному виконанні завдання.
  • 1-2 роки. У таких моделях кількість деталей збільшується до 6. Таким чином, увага дитини не розсіюється, їй легко запам'ятати всі елементи. Форми повинні бути зрозумілими для малюка, а отвори для них розташовуватися на одній стороні, щоб неважко було знаходити. Також для такого віку чудово підійдуть сортери з музичним супроводом.
  • Від 2 років і старше. У зв'язку з наявністю досвіду впливу з такого типу іграшками можна обрати модель із розширеною кількістю елементів і деталей. Фігурки можуть бути різні: геометричні фігури, тваринки, машинки та інші варіанти.

Орієнтуючись на таку класифікацію моделей, кожен із батьків підбере відповідний сортер, який відповідатиме можливостям його дитини.

Вплив сортера на розвиток малюка

Для вашої дитини іграшки сортери купити легко та зручно в інтернет-магазині Kidis. Ці набори позитивно впливають на малюка, допомагають йому знайомитися з навколишнім світом, пізнавати нову інформацію. Процес відбувається у формі гри, тому дитина не втомлюється, їй буде цікаво, ваше маля не буде відволікатися на зовнішні фактори.

Сортери сприяють більш активному та ефективному розвитку дрібної та великої моторики. Це особливо важливо для дошкільнят, у майбутньому їм буде простіше освоювати нову інформацію та вчитися писати. Додатково іграшка спрямована на розвиток логічного мислення, сенсорики, візуального сприйняття. Сортери дають дитині базові знання, вибудовуючи стійкий фундамент освоєння складніших понять. Тому буде корисно відвідати інтернет-магазин Kidis та підібрати сортер для свого малюка за віком та інтересами.

Читати повністю