Кубики: Вікова група - Від 3 років до 5 років

Фільтри 1
Сортування
Обрати
Спочатку популярні
Спочатку акційні
Спочатку дешеві
Спочатку дорогі
За оцінкою
Спочатку велика знижка
61 товар(ів)

Кубики для дітей - корисні розвивальні іграшки

Для малюків існує безліч цікавих іграшок. За їхньою допомогою діти пізнають світ. Батьки намагаються забезпечити крихітку всім необхідним для повноцінного та всебічного розвитку. Однак найпопулярнішими та найкориснішими іграшками є кубики для дітей. Виробники пропонують різні набори: за матеріалом і розмірами елементів, за кількістю їх у наборі, фактурою поверхні, тематикою.

Користь дитячих кубиків для розвитку дитини

Для малюків кубики виконують роль перших конструкторів. Ігри з ними сприяють розвитку фантазії, мислення. Це практичний матеріал, за допомогою якого діти тренують моторику рук, розвивають координацію очі-руки. За його допомогою вони отримують уявлення про навколишній світ, форми, кольори.

Набір кубиків допоможе в розвитку когнітивних і розумових процесів: концентрації уваги, самостійності, посидючості, мислення, задатків аналізу. Звичайне будівництво башти з кубиків вимагатиме акуратності, точності в рухах, зорово-моторної координації.

За допомогою кубиків малюки зможуть дізнатися більше про взаємозв'язок між різними діями. Маленькі діти для дослідження навколишнього світу використовують усі доступні можливості. Вони прагнуть кусати, чіпати, кидати предмети. І всі ці дії можна виконувати із кубиками. Вони допоможуть розвинути тактильне, зорове, слухове сприйняття.

Види кубиків для розвитку дітей: якими бувають і в чому особливості

В інтернет-магазині Kidis дитячі кубики представлені в широкому асортименті.

  • М'які. Призначені для найменших дітей. Вони легкі та приємні на дотик. Яскраві кубики весело можна підкидати, із них цікаво складати картинки. Вони безпечні, тому що за рахунок безпечного матеріалу малюк не зможе отримати травми.
  • Пазли. Кубики-картинки для дітей найчастіше виготовляються з екологічного матеріалу – дерева. Для фарбування використовують нешкідливі фарби. Підходять для дітей віком від 2 років. З таких кубиків можна скласти барвисті картинки.
  • Конструктори. Виготовляють із дерева або пластику. Зазвичай до таких наборів входить безліч елементів, різних за формами та кольорами. З таких кубиків дитина сама чи за допомогою дорослого зможе побудувати пірамідку, будиночок чи інший об'єкт.
  • Дитячі кубики з буквами або цифрами. За допомогою таких наборів малюк зможе будувати різні споруди, принагідно запам'ятовуючи інформацію. В ігровій формі значно простіше вчитися новому.

При такому розмаїтті асортименту батьки зможуть підібрати набір, який приверне увагу дитини.

Як правильно обрати кубики для дитини

Вирішуючи питання про те, які кубики краще купити для малюка, слід перш за все орієнтуватися на його вік.

Для малюків до 1 року краще обрати м'які кубики для дітей. Вони дають приємні тактильні відчуття, а при стисканні виріб швидко набуває початкового вигляду.

Діти першого року життя активно досліджують навколишній простір і люблять знайдені предмети пробувати на зуб. Тому важливо, щоб кубики були безпечними, виготовленими з екологічних і нешкідливих матеріалів. Щоб дитині було зручніше маніпулювати з предметами, можна підібрати для нього набір із великими елементами. Маленьким ручкам буде простіше захоплювати іграшку та досліджувати її. Також допускаються кубики-брязкальця.

Малюки віку 1-2 роки дуже непосидючі та допитливі. Для них слід підібрати такий набір, який приверне увагу та зацікавить. Для таких дітей підійде конструктор із кубиками середнього розміру, з елементів якого дитина зможе будувати прості споруди.

Дворічні малюки вже здатні не просто впізнавати об'єкт, а й складати картинки з елементів. Для них особливо цікавими видадуться кубики-пазли. Важливо, щоб зображення на гранях були великими, чіткими та яскравими, не містили безліч деталей. Обов'язково має бути інструкція, за якою дитина складе картинку.

Обираючи кубики-пазли, слід звернути увагу на те, щоб зображення на гранях були об'єднані загальною тематикою. Складаючи пазли, малюк буде освоювати основи логічного мислення та навчатиметься класифікувати предмети. Також юному досліднику можна купити набір із великою кількістю елементів, з яких можна будувати різні споруди та навіть міста.

Кубики для дітей — цінний ігровий елемент, що дозволяє розвивати просторове та креативне мислення. Ігри з ними сприяють набуттю вмінь, необхідних для подальшого успішного навчання.

У нашому інтернет-магазині Kidis можна купити кубики для дітей за вигідними цінами. Якісні та безпечні іграшки представлені в максимальній різноманітності, тому кожен з батьків зможе підібрати те, що зацікавить дитину.

Читати повністю