• Блог
  • Чому дерев'яні і натуральні іграшки такі популярні? ТОП іграшок із дерева для дітей різного віку

Чому дерев'яні і натуральні іграшки такі популярні? ТОП іграшок із дерева для дітей різного віку

Малюкам на кожному етапі розвитку важливий свій сенсорний досвід і підійде своя розвиваюча дерев’яна іграшка.
У іграшок з дерева багато переваг. Вони виготовлені з натуральних матеріалів і покриті безпечними фарбами. Для таких дитячих виробів використовуються тільки натуральні, легкі і міцні види деревини. Давайте детальніше зупинимося на віці і потребах дітей та видах іграшок для них.

Зміст

Дерев'яні брязкальця та брязкальця з рису

Дерев'яні брязкальця стануть основою розвитку малюка до року. Дітям у такому віці подобаються іграшки, які хочеться схопити, стиснути і погризти. Найпопулярніші види брязкалець: кільця, дзвіночки зі зручною ручкою і брязкальця-підвіски для коляски. Брязкальце-прорізувач «Веселе кільце» від Hape підійде малюкам від народження. Іграшка виготовлена з матеріалу на основі рису і безпечна для дитини. Складається з кільця та веселого дзвінкого смайлика. У брязкальця-ролика, наприклад, дуже зручна дерев'яна ручка, як у чашки. У підвіски на коляску «Джміль» є елементи з дерева.

Кубики, пірамідки, сортери, рамки-вкладиші, лабіринти і міні-пазли

Дітей від 1 року зацікавлять яскраві пірамідки, лабіринти, різнокольорові кубики. Пірамідка «Білий ведмедик» з серії PolarB допоможе малюкові розвинути зорово-моторну координацію, сприйняття простору, емоційне благополуччя і увагу. Усі елементи пірамідки великі, закруглені і відполіровані, що гарантує повну безпеку під час гри. Завдяки округлій підставці пірамідка гойдається з боку в бік, як покиванка.

Дерев'яна розвиваюча іграшка "Кубики» від Viga складається з 6 кубиків різних розмірів, з яких можна будувати пірамідку. Завдяки яскравим малюнкам можна вивчати тварин, знайомитися з цифрами та різними кольорами. Кубики рекомендовані як для домашнього використання, так і для дитячих садочків та центрів розвитку.

Що таке сортери? За допомогою сортерів діти знайомляться з різними геометричними формами і тренують логічне мислення. Сортер «Форми» від Guidecraft познайомить малюків з різними кольорами і формами: дитині пропонується помістити 9 видів геометричних фігур на дерев'яну основу з різними отворами. Також, запропонуйте дітям складніший варіант – сортер на колесах «Вантажівочка», з 6 формами та шнурком для катання.

Чому дерев'яні і натуральні іграшки такі популярні? ТОП іграшок із дерева для дітей різного віку

Схожий ігровий принцип у рамок- і пазлів-вкладишів: в рамці знаходяться отвори, в яких розміщені різні фігури. Діти їх витягують, а потім знову шукають їм місце. Рамка-вкладиш «Фрукти» оснащена маленькими ручками для зручності малюка. А рамка-вкладиш «Веселий транспорт» допоможе дітям запам'ятати, як виглядають основні види транспорту. Такі ігри захоплюють малюків і допомагають зацікавити їх на тривалий час.

Чому дерев'яні і натуральні іграшки такі популярні? ТОП іграшок із дерева для дітей різного віку

Лабіринти допомагають дітям розвивати координацію рук і очей: малюк переміщує намистинки і різні детальки по металевій спіралі. Він спостерігає, як вони рухаються, складно або легко їх рухати, чи можна зібрати усе разом? У пальчиковому лабіринті "Шестерінки" крім стандартного механізму, є колеса, які перетворюють його на каталку зі шнурком. Коли малюк тягне лабіринт за мотузочку, фігурки фермера, корови і песика починають обертатися. Складніший механізм у дерев'яного розвивального лабіринту "Кульки" від Viga Toys. Дитина крутить шестерню в центрі гри, щоб переміщати кульки в потрібному напрямку відповідно до карток-завдань.

Чому дерев'яні і натуральні іграшки такі популярні? ТОП іграшок із дерева для дітей різного віку

Міні-пазли – яскраві та приємні на дотик. Міні-пазл «Метелик» складається з великих деталей, які зручно тримати маленькими ручками. Малюк буде розвивати уяву і швидко навчиться збирати кольорову комаху. Якщо іграшку вибрати складно – зверніть увагу на дерев'яні міні-пазли Viga Toys із 4 деталей у рамці. Розмір кожного з них 150 х 150 х 0,8 мм.

Чому дерев'яні і натуральні іграшки такі популярні? ТОП іграшок із дерева для дітей різного віку

Каталки, дитячий транспорт, ходунки-каталки та біговел

Коли малюк починає ходити, запропонуйте йому мультифункціональні ходунки-каталку, які стануть зручною опорою при ходьбі. До того ж, на їх передній панелі є все для розвитку моторики і координації взаємодії рук і очей: два веселих лабіринти та вітряк. На бічних панелях також є лабіринти з рухомими шестерінками. Такий «транспортний засіб» підійде і дівчаткам і хлопчикам від 1,5 року.

До того ж, діти зацікавляться дерев'яним біговелом, створеним з екологічно чистих матеріалів. Відштовхуючись ніжками, малюк вчиться тримати рівновагу і готується до катання на велосипеді.

Дітям, які ходять впевненіше, буде цікава чотириколісна каталка на мотузочці «Собачка» і двоколісна з дерев'яною ручкою «Пінгвінчик», що під час руху весело плескає лапками, мотивуючи малюка йти за ним. Також малюкам сподобається транспорт, починаючи від «Бульдозера» і закінчуючи веселим Автовозом із машинками із лінійки PolarB.

Чому дерев'яні і натуральні іграшки такі популярні? ТОП іграшок із дерева для дітей різного віку

Шнурівки, пазли таі дерев'яні музичні іграшки

У 2-3 роки в дитини розвивається абстрактне мислення і малюк цікавиться складнішими іграми. Наприклад, шнурівки розвивають увагу і дрібну моторику. Дерев'яна шнурівка «Сир» – хіт продажів. Маленька мишка живе в сирі, і за її переміщеннями можна простежити завдяки шнурку, до якого вона прив'язана. А ось шнурівка «Звірята» допоможе розвинути навички шиття. Ця, на перший погляд, проста гра розвиває у дітей дрібну моторику і готує пальці до письма.
Пазл з 24 елементів «Пори року. Літо» здається складним, тому варто його збирати разом з дитиною, перетворивши процес у захоплюючу сімейну гру.

Чому дерев'яні і натуральні іграшки такі популярні? ТОП іграшок із дерева для дітей різного віку

У цьому віці діти вже цікавляться музичними інструментами. Їм можна запропонувати шестиструнну гітару, довжиною 53 см.

Ігрові набори та набори для творчості

Починаючи з 3-4 років діти з цікавістю будуть грати з тематичними ігровими наборами. Наприклад, один з найпопулярніших дерев'яних ігрових наборів – «Кидання кільця». Він складається з 5 кілочків (їх висота – 9 см) і 5 кілець. Ще один популярний ігровий набір – дерев'яна кухня з посудом, де маленький кухар засвоїть навички поводження з плитою, духовкою, кухонними лопатками, сковорідкою та каструлею. Малюка, якому подобається щось лагодити, зацікавить набір дерев'яних інструментів: пила, молоток, плоскогубці, викрутки і лінійки. Такі набори розвивають дрібну моторику, соціальні навички, дають змогу приміряти на себе різні соціальні ролі.

Набори для творчості допомагають дітям створювати власні витвори мистецтва. У наборі «Торт» малюкові пропонується приклеїти частини малюнку-торта до дошки і розмалювати їх за допомогою пензля та фарб. Набір для творчості «Робот» складається з 45 елементів, коркової дошки, молотка, безпечних цвяхів і карток із прикладами. З його допомогою дитина розвине винахідливість, уяву та дрібну моторику.

Чому дерев'яні і натуральні іграшки такі популярні? ТОП іграшок із дерева для дітей різного віку

Дерев’яні залізниці для дітей

Дерев'яна «Залізниця» складається з 90 деталей: рейки, поїзди, машини, дорожні знаки, дерева та фігурки людей. Доповніть гру наборами з цієї ж серії, наприклад: «Пожежна станція», «Експрес-поїзд», «Поліцейська дільниця» і багатьма іншими, здатними розширити гру та зробити її цікавішою.

Для різного творчого чарівництва знадобиться дитячий стіл з підсвічуванням від University. На ньому можна грати великою компанією. Ідеї для ігор: пісочна анімація, малювання по льоду аквареллю, вивчення структури рослин, досліди з різнобарвним магнітним конструктором або блоками, навчання змішуванню кольорів по Монтессорі, малювання з трафаретами.

Чому дерев'яні і натуральні іграшки такі популярні? ТОП іграшок із дерева для дітей різного віку

Дошки для малювання і письма, мольберти

Для підготовки до школи Viga Toys створили серію дощок і мольбертів, які допомагають дитині знайомитися з абеткою і цифрами не тільки вдома, але і в дитячому садочку або центрі розвитку. З одного боку двосторонньої магнітної дошки можна малювати крейдою, а з іншого боку – маркером.

Мольберт схожий на дошку по функціональності, але його відмінність в тому, що в ньому регулюється висота і він ставиться на підлогу. У двосторонньому магнітному мольберті також є дошка з англійським алфавітом, рахівниця та іграшковий годинник.

Чому дерев'яні і натуральні іграшки такі популярні? ТОП іграшок із дерева для дітей різного віку

Настільні ігри, настінні іграшки (бізіборди) та набори для навчання

Настільні ігри – один з найпопулярніших способів весело провести час всією родиною. Доміно «Звірята» створено за принципом класичної гри в доміно з єдиною відмінністю: замість точок на пластинах зображені тварини, щоб дитині було простіше зрозуміти сенс гри. Компанія Viga Toys також пропонує такі ігри: стіна з цеглинок від Viga, і "Карнавал тваринок" з 37 фігурками.

Чому дерев'яні і натуральні іграшки такі популярні? ТОП іграшок із дерева для дітей різного віку

Настінні іграшки і бізіборди допоможуть дітям навчитися рахувати, розвинуть логічне мислення і дрібну моторику. В бізіборді «Крокодил» є пальчиковий лабіринт із намистинами і трековий із фігурами, обертові блоки.

Набори для навчання використовуються як вдома, так і в дошкільних установах. Магнітний календар українською мовою знайомить з поняттями дат, часу, днів тижня, місяців, пори року і погоди. Набір «Малювання візерунків» допоможе малюкові здобути навички малювання і розвиває зорово-моторну координацію. А набір «Логічні блоки Дьенеша» – сприйняття форми і кольору. У ньому міститься 48 деталей різних форм і кольорів: трикутники, квадрати, прямокутники, кола.

Висновок

Секрет популярності дерев'яних іграшок полягає в тому, що вони мають довгий термін експлуатації, приємно пахнуть, не холодні на дотик, за ними легко доглядати. Такі вироби легкі і приємні для маленьких рук. І головна перевага – іграшки з дерева натуральні, безпечні та не засмічують навколишнє середовище.

Ця інформація була для вас корисною? Поділіться цією статтею в соціальних мережах, нам буде приємно!

Рекомендовані товари