• Блог
  • День святого Миколая: хто такий Микола, які у свята традиції та що подарувати дитині

День святого Миколая: хто такий Микола, які у свята традиції та що подарувати дитині

День святого Миколая – це казкове свято з нетерпінням чекають усі діти, незалежно від віку. І не дивно, адже існує легенда, що святий Миколай залишає під подушкою подарунки. Не кожен пам'ятає історію цього світлого свята. Кідіс розповість!

Хто такий святий Миколай

Святий Миколай – чудотворець і чарівник, родом зі стародавнього міста Патара (територія сучасної Туреччини). Народився він у 270 році в заможній родині. Хлопчик ріс у розкоші, любові та добрі, проте навколо він бачив бідних та убогих людей. Це його засмучувало. Тому Миколай став допомагати місцевим жителям і дітям-сиротам: ночами він підкладав їм їжу, одяг, ласощі. Згодом люди його розсекретили та стали самі приходити по допомогу.

Миколай присвятив своє життя служінню Богу. Після смерті батьків продав майно та роздав гроші жебракам, а сам вирушив у паломництво. Згодом став священиком, а з часом єпископом. Найбільшою заслугою Миколая була його безмірна любов до людей.

Традиції свята

За легендою, святий Миколай живе в раю. Один день на рік він спускається на землю, щоб відвідати слухняних дітей і роздати їм подарунки.

Святий Миколай приходить у гості в ніч на 6 грудня за григоріанським і новоюліанським календарем, і в ніч на 19 грудня за юліанським. Поки діти сплять, він підкладає гостинці під подушку. А якщо дитина поводилася погано, не хотіла вчитися й весь рік вередувала, то замість подарунка святий Миколай залишає під подушкою вербові різки. Але це трапляється дуже зрідка. Адже дітлахи знають про святого Миколая та намагаються цілий рік поводитися добре, щоб отримати сюрприз.

Що подарувати дитині на День святого Миколая

Легенди є легендами, але вся відповідальність за подарунок лягає на плечі батьків. Діти вірять у казку, і завдання мам і тат створити диво. Тому залишати дитину без подарунка – не припустимо! Навіть якщо вона іноді вередувала та не хотіла навчатися.

Кідіс підготував список найкращих подарунків для дітей на Миколайчика. Для дівчинки купіть захопливий набір для творчості чи ляльку, про яку вона так давно мріяла. Хлопчик оцінить конструктор або набір для досліджень. Варіантів маса – переходьте за посиланням та обирайте подарунок на день святого Миколая. Покваптесь – доки товар є в наявності!

Ваш Кідіс 💚