• Блог
  • Як підготовити дитину до школи: базові навички в математиці, геометрії, орієнтації у часі граючись!

Як підготовити дитину до школи: базові навички в математиці, геометрії, орієнтації у часі граючись!

Наші діти розвиваються з неймовірною швидкістю. У 3 роки вони вже знають, на якому сайті можна скачати гру або мультфільм, а в 5 років розуміють, як поставити запитання пошуковій системі.

Звичайно, все індивідуально, і в сучасному світі, щоб підготувати дитину до школи, мало просто навчити її читати і писати. Набагато важливіше розвинути посидючість, прагнення до пізнання світу, здатність масштабно мислити, аналізувати, застосовувати знання на практиці.

Навчальні іграшки для вивчення основних математичних понять та геометричних фігур

Як підготувати дитину до школи? Перше, з чого потрібно почати – поліпшити і закріпити її базові математичні навички. Це можна зробити по-різному, найефективніший спосіб – підібрати малюкові правильні розвиваючі іграшки. Про них і поговоримо.

Набір Viga Toys «Цифри та рахування»

Набір магнітних цифр і знаків для швидкого вивчення основних математичних понять. Є комплектом з різнокольорових дерев'яних цифр і знаків. Сюди входять:

  • 32 різнікольорві цифри;
  • 5 математичних знаків;

Цей навчальний набір дозволяє легко, у формі згри, пояснити дитині основи алгебри, паралельно розвиваючи логічне мислення, зорово-моторну координацію. Із таким посібником можна не просто навчити малюка добре рахувати, а й наочно показати йому склад числа.

Логічні блоки Дьенеша

Навчальний набір з блоками Дьенеша – один із кращих практичних посібників для вивчення геометричних фігур, розміру і кольору. Розроблений для дітей від 2 до 8 років. Автор винаходу – угорський математик, педагог і психолог Золтан Пал Дьенеш. Згідно з його теорією, дітей необхідно навчати математиці виключно у формі розваги: за допомогою захопливих логічних ігор, а також пісень і танців. Процес навчання повинен бути настільки цікавим, щоб дитина навіть не підозрювала, що освоює складні математичні поняття.

Класичні блоки Дьенеша містять коло, трикутник, квадрат, прямокутник, шестикутник, виконані в трьох кольорах, представлені в двох розмірах. За задумом автора, у наборі немає жодної однакової фігури. Це дозволяє детально вивчати їх властивості та групувати за різними ознаками: кольором, формою, розміром, товщиною. Таким чином, у дітей рано закладаються основи алгоритмічного мислення, активізується здатність направляти і утримувати увагу.

Пазли Guidecraft Manipulatives

Це нове покоління дерев'яних пазлів, мета яких – дати дитині перші уявлення про геометрію і розвинути чітке просторове мислення. Такі іграшки дозволяють не просто побачити геометричну фігуру в просторі, але і маніпулювати її складовими частинами. Це можуть бути:

  1. Дерев'яні циліндри, які діляться на половинки, чверті, восьмі частини;
  2. Великі куби: у наборі їх кілька, і всі складаються з дрібних частин (половина, третина, чверть).

Складові частини кожної геометричної фігури виготовляються з каучукового дерева і фарбуються в різні кольори. Крім того, в набори Guidecraft Manipulatives входить дошка-підставка з ручками для зручного переміщення.

Складаючи фігури з елементів, діти починають розуміти, що таке частина і ціле, більше і менше, навчаються мислити образно, представляти об'єкти в просторі.

Орієнтація у часі, порах року, днях тижня

Перш ніж віддати дитину в перший клас, вкрай важливо познайомити її не лише з математикою, але і з розумінням часу. Вона має добре орієнтуватися в часі та чітко розуміти, який зараз рік, місяць, день тижня, котра година.

Як правило, розуміння часу приходить до малюка не одразу, і сьогодні є можливість прискорити цей процес.

Календар магнітний Viga Toys

Цей календар представлений магнітним стендом зі стрілочним годинником і 75 змінними деталями на магнітах з екоматеріалу, дерева. Щоб правильно заповнити календар, дитина спостерігає за навколишнім світом: пора року, погода, час доби, щоденні справи. Таким чином, поступово вона усвідомлює і може визначити рік, день тижня, місяць і число, а також розуміє значення їх у життя людей. Магнітний календар корисний для загального розвитку малюка і майбутньої соціалізації.

Навчання і підготовка до школи в ігровій формі – один із ключових принципів нової освітньої програми в Україні. Усі представлені іграшки орієнтовані на розвиток практичних навичок і відповідають концепції Нової української школи.

Рекомендовані товари